Vegan bir misafirinizi yemeğe çağırmak sizin için büyük bir problem mi? Artık değil!
İster mutfakta acemi ister deneyimli bir aşçı olun, vegan bir menü hazırlamakta eğer bu konuya yabancıysanız zorlanabilirsiniz. Bu zorluğa bir son vermeye hazır olun! Yaklaşık 30 dakikada hazırlayabileceğiniz, pratik vegan lezzetlerle karşınızdayız!
Sebzeli üzümlü şehriye pilavı
Damak çatlatan bir lezzet… 1 adet soğanı, 1 adet yeşil biberi incecik doğrayıp iki çorba kaşığı zeytinyağında kızarıncaya kadar çevirin. Ardından bir avuç kuş üzümünü, bir avuç çam fıstığıyla beraber ilave edin. 1 su bardağı şehriyeyi de ekleyip hafif pembeleşinceye kadar çevirin. 1 bardak ılık su ve dilediğiniz miktarda tuz ilave edip çekene kadar pişirin.
Falafel
Konu vegan tarifler olduğunda en klasik tariflerden biri de falafel! Bir gece önceden bol suda ıslattığınız 1 su bardağı nohutu ve 1 su bardağı kuru baklayı blender’a aktarın. Un kıvamına gelinceye dek güzelce çekin. Ardından 1 adet irice doğranmış soğan, 1 diş sarımsak, yarım demet maydanoz, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz ve dilediğiniz kadar karabiber ekleyin. Dilerseniz bu leziz karışıma incecik doğranmış bir adet pırasa veya maydanoz da ekleyebilirsiniz. Homojen bir karışım elde edene dek çekmeye devam edin. Tüm malzemeler birleştiğinde hamurunuzu blender’ın içerisinden alın ve şekillendirin. 1 su bardağı ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Falafelleri renk alana kadar önlü arkalı kızartın.
Ratatouille
Bir Fransız tencere yemeği olan bu lezzet tam olarak bir Vegan tarif!
2 adet orta boy patlıcan, 2 adet domatesi küp doğrayın. Tencerede iki diş sarımsak, zeytinyağı ve baharatlarla çevirin. Biraz ılık su ilavesiyle çok leziz bir vegan ana yemek hazırlayabilirsiniz.
Biberiyeli fırın patates
Patates her mevsimde, her yaşta ve her türlü sevilen bir sebze. Her kültürde de kendine yer buluyor. Elbette vegan tariflerde de… 4 adet patatesin üzerini bir fırça yardımıyla fırçaladıktan sonra kabuklarını soymadan elma dilimi şeklinde doğrayın. 2 dal taze biberiyeyi küçük parçalar halinde ayıklayın. Doğradığınız patatesleri derin bir kaba alın ve üzerine 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi, 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu, ½ çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı kırmızı toz biber ve 4 diş sarımsak ekleyin. Fırına verin. Yaklaşık 30 dakika sonra hazır!
Tofu, soğan ve biber kızartması
Fıstık sosuyla kaplanmış çıtır tofu içeren sebzeli kızartma tam bir vegan lezzeti! Tofuyu fıstık sosuna bulayıp kızartın. Soğan ve biberlerin üstüne zeytinyağı sürüp fırına verin. Beyaz veya kahverengi pirinçle servis yapabilirsiniz.
Vegan Peynirli Pizza
İşte favori lezzetlerden biri: Vegan pizza! Ev yapımı pizza fikri sizi korkutmasın. Pek çok vegan ürünle kişiselleştirebilirsiniz. Vegan mozzarella ya da alternatif vegan peynirlerle beraber, biber, soğan, zeytin, mısır, domates sos, kekik ve sarımsak kullanarak nefis lezzetler üretebilirsiniz. Bu seçeneklerle veganlar da rahatlıkla pizza yiyebiliyor. Eğer vegan peynirlerden hoşlanmıyorsanız sadece domates sos ve üzerine dilediğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz.